Mașinile Tesla ale lui Musk nu vor vedea nici un impuls imediat de la dezvăluirea tehnologiei „Battery Day”

CEO-ul Tesla Inc TSLA.O, Elon Musk, a declarat că îmbunătățirile care urmează să fie dezvăluite la evenimentul „Battery Day” al producătorului de vehicule electrice nu va ajunge la „producție serioasă de volum mare” până în 2022, doborându-și acțiunile.

Analiștii se așteptau ca Musk să dezvăluie planurile evenimentului pentru ca Tesla să-și producă propria baterie în timp ce încearcă să-și consolideze avantajul asupra General Motors GM.N, Volkswagen VOWG_p.DE și altele.

Dar într-o postare pe Twitter înainte de evenimentul de marți, Musk a spus:

„Acest lucru afectează producția pe termen lung, în special Semi, Cybertruck și Roadster, dar ceea ce anunțăm nu va ajunge la producție serioasă cu volum mare până în 2022”.

Tesla se așteaptă la deficiențe semnificative în 2022 și ulterior, a avertizat Musk, adăugând că intenționează să crească achizițiile de celule de la Panasonic 6752.T, LG Chem 051910.KS din Coreea de Sud, CATL 300750.SZ din China și, eventual, alți parteneri.

Acțiunile LG Chem și CATL au crescut după comentarii.

Dar acțiunile Tesla au scăzut cu peste 5% la 425,50 USD în comerțul extins, deoarece tweet-urile au pus la îndoială dacă Tesla va putea să-și producă propriile baterii în curând – o preocupare susținută de experți și oficiali din industrie.

„Firmele de baterii cred că nu este ușor să producă baterii în masă. Le-a luat mult timp … cum o poate face Tesla peste noapte? ” a declarat pentru Reuters o sursă sud-coreeană din industria bateriilor.

Tesla lucrează pentru a produce celule de baterii noi, mai mari, la instalația sa din Fremont, au declarat pentru Reuters două persoane familiare cu această chestiune.

Noile celule vor avea un diametru de 42 mm, comparativ cu cele de 21 mm realizate la fabrica sa comună de baterii cu Panasonic, care sunt utilizate în sedanele Model 3, au spus oamenii.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata