Masuri aspre la RATB: regia desfiinteaza casele de bilete

Regia bucuresteana de transport public inlocuieste casieriile cu automate electronice. Cinci aparate sunt deja amplasate in capitala si vor deveni functionale saptamana viitoare. Oficialii RATB nu au hotarat inca ce vor face cu cei 250 de casieri, dar au anuntat ca niciunul nu va ramane fara loc de munca.

Chiar daca are 2.465 de statii de tramvaie, autobuze si troleibuze, ratb pune la dispoziaia calatorilor doar 126 de cabine de bilete.

Autoritatile capitalei cunosc problema, asa ca, odata cu transformarea RATB in societate pe actiuni, chioscurile de bilete vor fi inlocuite cu automate speciale.

„Vor fi functionale saptamana care vine. Urmand ca restul sa devina functionale odats ce integratorul softului va putea sa faca acest lucru. Primele cinci sunt amplasate deja in Bucuresti”, afirma Liviu Vulpe – coordonator presa RATB.

Primele automate pentru eliberarea tichetelor de calatorie vor functiona în statiile RATB de la Gara de Nord, Bucur Obor, Piata Sudului, Piata Unirii si Piata Romana.

In paralel cu inlocuirea cabinelor de bilete, RATB vrea sa modernizeze spatiile de asteptare din statiile de autobuz, dar si a refugiilor de tramvai, astfel incat calatorii sa se poata adaposti pe timp de ploaie, vant sau canicula.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata