MDRAP a cumpărat 600 microbuze şcolare din vânzarea certificatelor verzi

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a achiziţionat 600 de microbuze şcolare marca Opel, sursa de finanţare fiind vânzarea unor certificate verzi.

„Astăzi am semnat contractul de livrare pentru 600 microbuze şcolare. Procedura a fost demarată în septembrie anul trecut. Au fost contestaţii la CNSC, am câştigat la CNSC, au fost, firesc, contestaţii la instanţă, am câştigat şi la instanţă, definitiv şi irevocabil. Astăzi am semnat contractul, urmând ca în perioada următoare să înceapă livrările de microbuze. Vor fi livrate minim 40 microbuze pe zi. Livrările practic încep, conform contractului, în a douăsprezecea săptămână de la semnare. Undeva la începutul lunii iunie încep să vină primele microbuze. Ele vor fi repartizate în judeţe printr-un ordin comun semnat de noi şi de Ministerul Educaţiei”, a spus Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, luni, într-o conferinţă la sediul instituţiei.

Potrivit acestuia, necesarul estimat de microbuze pentru a acoperi toate solicitările din teritoriu este undeva în jur de 1.000.

„Dacă se vor mai găsi bani de la certificatele de emisie de carbon, vom mai putea achiziţiona şi următoarele 400 de microbuze”, a arătat ministrul.

În septembrie 2013, MDRAP a demarat procedura de achiziţionare a 600 de microbuze şcolare pentru unităţile din învăţământul preuniversitar de stat. Licitaţia electronică s-a finalizat în 10 ianuarie 2014, iar contestaţiile la CNSC şi Curtea de Apel s-au finalizat în 6 martie 2014, ambele instanţe decizând în favoarea MDRAP. Valoarea contractului este de peste 72,3 milioane lei cu TVA, valoarea pe microbuz fiind de 120.528 lei cu TVA (26.784 euro). Data estimată de începere a livrărilor este 16-21 iunie 2014. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata