MDRL a lansat un apel de proiecte pentru un program de 35 milioane euro

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL), in calitate de Autoritate Comuna de Management, a lansat miercuri primul apel de propuneri de proiecte pentru Programul Operational Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

Valoarea pusa la dispozitia potentialilor beneficiari in cadrul acestui apel este de 30 milioane euro, pentru primele doua prioritati ale programului – ,,Catre o economie mai competitiva a zonei de frontiera” si ,,Mediu si pregatirea pentru situatii de urgenta”, precum si 5 milioane de euro pentru cea de a treia prioritate ,,Cooperare de tipul people to people”.

Potentialii beneficiari sunt invitati sa transmita, pâna la data de 28 octombrie 2009, propuneri de proiecte pentru primele doua prioritati ale programului si pâna la data de 28 septembrie 2009 pentru cea de a treia prioritate catre Secretariatul Tehnic Comun al programului: Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Suceava, Strada Humorului, nr 961 C, România.

Potentialii beneficiari ai acestui apel de propuneri de proiecte al Programului RO-UA-MD sunt persoane juridice non-profit de tipul:

autoritati publice locale, organizatii non-guvernamentale, operatori din sectorul public având sediul in aria programului (România – judetele Suceava, Botosani, Iasi, Vaslui, Galati si Tulcea, Ucraina – oblasturile Odessa si Chernivetska, Republica Moldova – intreg teritoriul).

Proiectele aprobate in urma acestui apel de propuneri de proiecte vor avea ca rezultate crearea de parteneriate intre comunitatile de pe o parte si cealalta a granitei, implementarea unor pro iecte care sa aduca beneficii locuitorilor din zona de frontiera.

Obiectivul general al programului Ro-UA¬MD este acela de a imbunatati situatia economica , sociala si cea a mediului inconjurator in aria programului, in contextul unor granite sigure, prin intensificarea contactelor dintre partenerii de pe fiecare parte a granitei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata