MDRT, fără finanţare pentru programul de modernizare a 10.000 km de drumuri judeţene

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a rămas fără finanţare pentru programul de modernizare a 10.000 kilometri de drumuri judeţene şi pentru programul de construcţie a caselor pentru specialişti în fiecare comună, ca urmare a diminuării bugetului instituţiei, a declarat joi (19 august 2010) la Botoşani, ministrul de resort Elena Udrea.

Potrivit acesteia, cele două proiecte nu au alocate niciun leu, astfel încât aplicarea lor va fi amânată. „Va trebui să găsim surse alternative de finanţare pentru un program pe care l-am aprobat pentru acest an – 10.000 de kilometri de drumuri judeţene, care este un program extrem de aşteptat de autorităţile publice locale. Nu avem niciun leu finanţare pentru acest program”, a afirmat Elena Udrea, care speră în încheierea unor parteneriate public-private pentru continuarea programului.

Un alt program lăsat fără finanţare este „Renaşterea satului românesc – 10 case pentru specialişti”. Ministrul Elena Udrea susţine că rectificarea bugetară aprobată miercuri de Guvern va conduce la reducerea finanţărilor pentru construcţia de locuinţe prin ANL, precum şi a unor patinoare artificiale sau săli de sport.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata