MECI disponibilizează 20.000 de oameni din Educaţie

Ministerul Educaţiei, sub semnătura directorului general Mihai Păunică şi a directorului direcţiei performanţă în cariera didactică, Corina Marin, a transmis către inspectoratele şcolare judeţene numărul de posturi finanţate din bugetul de stat, valabile de la 1 septembrie 2009.

Astfel, la nivelul întregii ţări, în învăţământul preuniversitar se vor reduce aproximativ 20.000 de posturi, atât de predare (didactice), cât şi auxiliare sau nedidactice.

Deşi în acordul semnat în mai de către federaţiile sindicale şi patru membri ai Guvernului se specifica extrem de clar că nu vor exista disponibilizări în educaţie, iată că, astăzi, chiar MECI încalcă respectivul acord, ceea ce stârneşte nemulţumirea sindicatelor.

Nemulţumirea sindicaliştilor este cu atât mai mare cu cât aceştia n-au fost consultaţi şi nici informaţi. Directorul Corina Marin a încercat să ne explice faptul că „în fiecare an noi am transmis numărul de posturi către inspectoratele şcolare, iar anul acesta, la nivelul întregii ţări, este vorba despre o reducere cu 4% a numărului total de posturi.

Practic, diminuarea cu 4% a numărului total de posturi va duce la disponibilizarea de cadre didactice, dar şi de personal nedidactic: laboranţi, secretare, femei de serviciu. Cea mai păguboasă consecinţă însă ar putea apărea în mărirea numărului de elevi la clasă, prin comasarea claselor sub normativ şi prin reducerea posturilor didactice.

Sursa: Gandul

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata