Medalii de aur pentru olimpicii români la Olimpiada de Ştiinţe a UE

Ambele echipe ale României înscrise la a XII-a ediţie a Olimpiadei de Știinţe a Uniunii Europene (EUSO), competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, au obţinut medalii de aur, fiind cel mai bun rezultat în istoria participării la acest concurs.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, cei şase performeri sunt Robert Iulian Răveanu şi Tudor Costel Creţu — fizică, ambii elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, George Claudiu Săvulescu (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Andrei Iliescu (Colegiul Naţional ‘Ienăchiţă Văcărescu’ din Târgovişte) — chimie, Alexandru Zanca (Colegiul Naţional ‘Mihai Viteazul’ din Ploieşti) şi Bogdan Ionuţ Sisca Jippa (Colegiul Naţional ‘Mihai Viteazul’ din Bucureşti) — biologie.

Olimpiada de Știinţe a Uniunii Europene s-a desfăşurat la Atena, în perioada 30 martie — 6 aprilie şi a reunit 50 de echipe din 25 de state membre ale Uniunii Europene.

Conform regulamentului, o ţară poate înscrie două echipe alcătuite din câte trei elevi care susţin două probe practice de câte patru ore fiecare, la trei discipline, biologie, chimie şi fizică, punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata