Medalii și premii oferite celor mai profesioniști câini polițiști

Țara noastră are cu ce se mândri ca nivel de protecție. Câinii polițiști care și-au făcut treaba cel mai bine dintre toți, au primit vineri diverse premii. Acestora le-au fost admirate realizările și curajul de care au dat dovadă de către peste o mie de copii ce au fost chemați la ceremoniile Academiei de Poliție. Pe lângă laudele și admirațiile ce le-au fost oferite, câinii polițiști au primit ca recompense și oase dar și medalii ce atestă profesionalismul și curajul acestora.

Un exemplu de câine curajos care a fost premiat astăzi este Axel. Acesta are 5 ani și este de rasă ciobănesc german. La anii săi, a devenit groaza celor care fac contrabandă de țigări. Acesta este întotdeauna pe teren alături de conducătoarea sa, Nicoleta.

„Este partenerul meu sufletesc de serviciu, un câine excelent. A fost o conexiune din prima, să spun așa”, a declarat Nicoleta Brașoveanu, agent conducător canin.

Ciobănescul german Axel, a fost antrenat timp de un an și jumătate pentru a ajunge la nivelul la care se află în acest moment. Se numără printre acei căței care sunt specializați pentru a detecta mirosul de tutun. Cu alte cuvinte, Axel poate să dea de urma unui singur pachet de țigări de contrabandă chiar și în cea mai aglomerată piață.

Un alt exemplu al performanțelor realizate de câinii polițiști este Bingo. Acesta are o altă specializare și a uimit pe toată lumea rezolvând aproximativ 200 de cazuri până în prezent, unele dintre ele chiar foarte încurcate.

„Acum trei ani, la un omor în localitatea Palazu Mic, ne-am dus la o dispariție la o fermă agricolă  și, din dispariție, a fost omor. Ne-a găsit autorul, mi-a intrat în apă după cadavru și m-a dus la autor, la domiciliu”, a spus un alt agent canin, Ionel Sima.

Ceremonia care a avut loc a avut și scopul de a însemna cei 197 de ani care au trecut de la prima atestare documentară a Poliției Române.

Sursa: observator.tv

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata