Medicii nu garantează securitatea actului medical, din cauza lipsei personalului

Sindicatul Democratic al Medicilor „Prof. Dr. Ioan Cantacuzino” îşi manifestă profunda îngrijorare faţă de decizia premierului Emil Boc de a nu debloca posturile din sistemul sanitar şi atrage atenţia că, în situaţia dată, cadrele medicale nu pot garanta securitatea actului medical în România.

Medicii atrag atenţia că politica de a descoperi ţapi ispăşitori, ignorând cu bună ştiinţă carenţele majore de organizare ale sistemului medical românesc, nu fac altceva decât să conducă în derizoriu dezbaterea fundamentală pe care ar trebui să o avem asupra acestui subiect.

„În acest context, suntem sideraţi de modul în care evoluează ancheta în cazul Giuleşti, care, până în prezent, a decis arestul preventiv pentru ucidere din culpă doar al unei asistente, care nu era răspunzătoare nici de mentenanţa sistemelor electrice, nici de lipsa de personal din secţia respectivă şi nici de absenţa unui set oficial de proceduri practice pentru situaţii excepţionale.
Nu dorim ca prin afirmaţia de mai sus să se înţeleagă că personalul medical este deasupra judecăţii în general, ci doar că dorim ca ancheta să se extindă asupra tuturor factorilor răspunzători de tragedia de la Maternitatea Giuleşti”, se mai menţionează într-un comunicat al sindicatului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata