Mediul de afaceri către Guvern: E nevoie de reorganizare, nu de măsuri populiste de a vă dona salariul

– Oamenii de afaceri, care considera extrem de tardiv planul de masuri anuntat de autoritati, spun ca nu pot sa inteleaga de ce Guvernul nu renunta la risipa din achizitiile publice

.

Mediul de afaceri a criticat dur in ultima perioada lispa unei strategii pe termen lung a Guvernului, in conditiile in care predictiile economice se inrautatesc treptat, informează Ziarul Financiar.

In luna aprilie anul acesta, FMI a revizuit prognoza de crestere economica din acest an la 0,8% fata de estimarea anterioara de 1,3%, iar in prezent nici macar scenariul unei cresteri zero nu pare sa mai stea in picioare.

„Si demnitarii ar trebui sa se gandeasca la masuri coerente, nu doar la idei populiste de a-si dona salariul pe cateva luni. Cred insa ca trebuie facuta o diferentiere in ceea ce priveste diminuarea salariilor si a pensiilor intre persoanele care au un venit de sub 1.000 de lei si cele care castiga peste”, spune Stefan Poienaru, proprietarul Agrofam Holding.

„Masurile sunt luate destul de tarziu. Pana la urma este un pas, dar ca sa produca efecte, pentru ca ar fi dramatic sa iei aceste masuri care schimba existenta multor oameni si sa nu produci efecte, trebuie acompaniate de un control drastic al banilor de la buget. Este nevoie de o restructurare a aparatului bugetar. In agricultura sunt multe agentii, cum ar fi ADS, pline de oameni care nu fac altceva decat sa invarta hartii si la care cu un sfert din personal ar face treaba pe care o fac acum”, a adaugat Poienaru.

guvernmasurimediul de afaceri
Comentarii (0)
Adaugă comentariu