MEN: 99,24% dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare depuse în prima etapă au fost admise

Peste 99% dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare depuse în prima etapă au fost admise, informează MEN într-un comunicat de presă remis vineri.

„Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele finale privind admiterea elevilor în unităţile de învăţământ, după prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare. 99,24% dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare, depuse în prima etapă, au fost admise. Pentru cele 0,76% de cereri respinse în această primă etapă există însă locuri şi se vor putea soluţiona în a doua etapă de înscriere, care debutează în data de 25 martie”, precizează MEN.

Din totalul celor 172.682 de cereri depuse, au fost admise 171.362, dintre acestea, 145.581 reprezintă cereri admise pentru unitatea de circumscripţie.

În ceea ce priveşte cele 27.101 de cereri pentru altă unitate decât cea de circumscripţie, situaţia se prezintă astfel: 25.031 de cereri au fost admise, 750 de cereri au fost admise la şcoala de circumscripţie, după ce nu au avut loc la şcoala dorită, 1.320 de cereri nu au putut fi admise, deoarece părinţii/tutorii legali nu au bifat opţiunea de revenire la şcoala de circumscripţie, însă, precizează MEN, toate vor putea fi soluţionate în cea de-a doua etapă de înscriere. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata