MEN ar putea reintroduce dreptul cadrelor didactice de a primi o sumă de bani pentru dezvoltarea profesională, declară ministrul Pricopie

Ministerul Educației Naționale ar putea reintroduce dreptul cadrelor didactice de a primi o sumă de bani pentru dezvoltarea profesională, drept, în valoare de 100 de euro, pierdut în urmă cu câțiva ani, a declarat joi, la Suceava, ministrul de resort Remus Pricopie, care a participat la festivitatea de deschidere a lucrărilor Congresului Asociației Generale a Învățătorilor din România.

Pricopie a subliniat că, până la sfârșitul acestui an, printr-un proiect finanțat din fonduri structurale, se dorește ca profesorii să poată primi o anumită sumă de bani pentru achiziționarea de cărți și reviste, abonamente la diferite site-uri specializate sau reviste specializate, dar și pentru participarea la conferințe.

„Este un drept pe care l-au pierdut, pe care nu-l vom introduce în aceeași formă, pentru că întotdeauna mi s-a părut o formă rigidă. Eu sper ca din această toamnă, repet, de data aceasta folosind și surse europene, adică fonduri structurale, profesorii să poată primi o anumită sumă de bani pentru a gestiona dezvoltarea lor profesională, care poate să însemne achiziție de cărți, achiziție de reviste, abonamente la diferite site-uri specializate sau reviste specializate, participare la conferințe”, a spus Pricopie.

El a adăugat că, în prezent, nu există o prevedere bugetară pentru acordarea acestor sume.

„Avem câteva sute de milioane de euro necheltuite pe fonduri structurale, care sunt separat de bugetul statului, și din aceste sume, în ultimele săptămâni, în discuție cu domnul ministru Teodorovici și discutând și cu domnul prim-ministru, încercăm să punem toate lucrurile cap la cap pentru ca, până la sfârșitul anului calendaristic, acest lucru să se întâmple”, a afirmat Remus Pricopie.

La ceremonia care a avut loc la Casa de Cultură din municipiu au fost prezenți și președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Pimen, și șeful IȘJ Suceava, Gheorghe Lazăr. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata