MEN premiază absolvenţii de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a, care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, și ministrul delegat, Mihnea Costoiu, vor premia marți, la sediul MEN, absolvenții de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a, din municipiul București și din județul Ilfov, care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat din acest an.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN , cei prezenți la sediul MEN se vor afla în videoconferință cu premianții din celelalte județe ale țării iar la rândul lor, aceștia își vor primi premiile la sediile inspectoratelor școlare județene de care aparțin.

La Evaluarea Națională s-au înregistrat, la nivel național, 225 medii de 10, iar la Bacalaureat, 108 medii de 10.

Premiile constau în diplome și bani — 2.000 de lei pentru fiecare absolvent de clasa a VIII-a și 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de clasa a XII-a. La eveniment vor mai participa secretari de stat din MEN, inspectori școlari generali și părinți.

Guvernul României a adoptat în ședință de miercuri, 9 iulie, Hotărârea de Guvern prin care se acordă premii în bani tuturor absolvenților de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a, care au obținut media 10 la Evaluarea Naționala 2014, respectiv la Bacalaureat 2014.

Este al doilea an când Guvernul României onorează performanța elevilor români la examenele naționale. Spre deosebire, însă, de anul 2013, când au fost premiați doar absolvenții care au obținut media 10 la Bacalaureat, în acest an, sunt incluși și absolvenții care au reușit să încheie Evaluarea Națională cu media 10. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata