Meteo: Temperaturile vor creşte din nou

Meteorologii au anunţat pentru marţi o vreme răcoroasă în vestul, nordul şi centrul ţării. De miercuri însă, aceasta devine frumoasă în cea mai mare parte a ţării, iar joi se va încălzi din nou şi numai în nordul ţării şi la munte vor mai fi câţiva nori aducători de ploaie

În urma ploilor, marţi vremea se răcoreşte în vestul, nordul şi centrul ţării, dar instabilitatea atmosferică este încă prezentă. Mai ales în Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei şi în zona de munte sunt prognozate în continuare averse cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Cantităţile de apă încă vor mai depăşi izolat 30 – 40 l/mp.

În celelalte regiuni vremea rămâne călduroasă, local caniculară după-amiază în sud-est, şi plouă doar pe arii restrânse. Maximele pornesc de la 24 – 25 de grade în regiunile intracarpatice, dar încă ating 35 – 36 de grade în Bărăgan, sudul Moldovei şi partea continentală a Dobrogei.

În estul şi sudul României indicele de confort termic mai depăşeste şi marţi pragul critic, cu precădere în Muntenia şi Dobrogea.

În Bucureşti ziua de marţi va fi din nou caniculară. 34 – 35 de grade vor fi în termometre la amiază. Abia spre seară se mai adună norii şi sunt condiţii de averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Miercuri vremea devine frumoasă în cea mai mare parte din ţară şi aerul, respirabil. Mai plouă numai în est şi la munte, ultimele efecte ale frontului care ne-a traversat ţara.

Vântul nu mai trece de moderat, iar valorile termice scad, în sfârşit sub pragul caniculei, şi în sud-est: 33 de grade la Craiova, Galaţi şi Tulcea, 34 cel mult la Giurgiu şi Brăila. Temperaturi plăcute la amiază vor fi miercuri şi la Miercurea Ciuc şi Cluj – 25-26 de grade şi 27 la Arad şi Suceava.

Şi la Bucureşti miercuri este o zi frumoasă, însorită, cu temperaturi ce nu mai depăşesc 32 – 33 de grade.

Joi vremea va fi frumoasă, dar călduroasă, din nou, în Câmpia Română. Joi doar în nordul ţării şi la munte îşi mai fac apariţia nişte nori de ploaie, mai ales dupã-amiaza. Vântul se simte mai tare doar pe crestele montane înalte, în timp ce temperaturile urcă iar. Dacă în centrul şi nord-estul ţării vor fi cel mult 25-26 de grade la Cluj, Miercurea Ciuc şi Suceava, în schimb în sud va fi din nou foarte cald: 34-35 de grade la Drobeta Turnu Severin, Ploieşti, Călăraşi şi Slobozia.

România Liberă

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata