MFE: Finanţări suplimentare de 60 milioane de euro pentru cercetare, dezvoltare şi inovare

Ministerul Fondurilor Europene (MFE), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE), a anunțat marți contractarea de finanțări în valoare de 60 milioane de euro pentru cercetare, dezvoltare și inovare.

Potrivit unui comunicat de presă al MFE ,contractarea finanțării se face în cadrul operațiunii ‘Dezvoltarea infrastructurii CD existente și crearea de noi infrastructuri CD (laboratoare, centre de cercetare)’ — axa prioritară 2 POS CCE — ‘Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare pentru competitivitate’.

Astfel, au fost semnate contracte de finanțare pentru toate cele 17 proiecte aflate pe lista de rezervă care au obținut 26 de puncte, în urma procesului de evaluare și selecție, și care îndeplineau în continuare criteriile de eligibilitate. Aceste noi finanțări au fost acordate datorită suplimentării bugetului apelului cu 50 milioane de euro, economii identificate în cadrul programului, la care s-au adăugat alte 10 milioane de euro, economii realizate în cadrul axei prioritare 2.

‘Suplimentarea bugetului alocat în cadrul Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice pentru cercetare, dezvoltare și inovare și semnarea acestor contracte au o importanță extrem de mare pentru dezvoltarea infrastructurii publice în acest domeniu.

Cercetarea, dezvoltarea și inovarea reprezintă motorul dezvoltării unei societăți bazate pe cunoaștere în scopul asigurării unei vieți mai bune pentru români și a dezvoltării economiei locale’, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit comunicatului de presă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata