MFE vrea să lanseze primele apeluri de proiecte pe următorul cadru financiar în octombrie

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) vrea să lanseze în octombrie apeluri de proiecte pe următorul cadru financiar, a declarat ministrul de resort Eugen Teodorovici.

„În octombrie vrem să lansăm apeluri de proiecte pe următorul cadru financiar. Acesta este un obiectiv foarte important și, dacă facem acest lucru, chiar pășim cu dreptul”, a spus Teodorovici.

El a afirmat că în luna septembrie vor fi lansate apeluri de proiecte pe diferite zone din POS DRU pe actualul cadru financiar.

„Apeluri de proiecte se vor lansa în septembrie pe diferite zone din cadrul POS DRU (actualul cadru financiar — n.r.), în special acolo unde indicatorii trebuie să fie atinși. O să fie și un apel pe programul de competitivitate (POS CCE — n.r.) pentru partea de angiografe. Am spus că vom dota spitalele din România cu angiografe astfel încât această problemă în România să nu mai existe”, a explicat ministrul.

În ceea ce privește apelul de proiecte pe economie socială, acesta a precizat că deja a fost finalizată faza A.

„Cel de economie socială de 200 milioane euro, pe acela vrem ca până la final de septembrie să semnăm contracte. Deja am terminat faza A și sunt admise 253 proiecte, respinse 177. Faza B vrem să o finalizăm până la 15 septembrie astfel încât la final de lună să semnăm contracte de finanțare pe acest apel legat de economia socială”, a arătat Teodorovici. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata