MFP a vândut luni titluri de stat de peste 276 milioane lei

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras, luni (23 noiembrie 2009), peste 276,326 milioane de lei printr-o emisiune de titluri de stat cu discount, plasata la lic itatie prin intermediul Bancii Nationale a României (BNR).

Titlurile de stat au scadenta la un an, iar nivelul mediu al randamentului la care a fost adjudecata emisiunea este de 10%. Nivelul mediu ponderat al ratei discount-ului a fost de 9,08%.
Valoarea totala a emisiunii a fost de un miliard de lei, iar cererea totala din partea celor 13 banci care au participat la licitatie a fost de peste 1,568 miliarde de lei, dar MFP a respins ofertele bancilor care au depasit un nivel al randamentului de 10%.

La licitatie au depus oferte de cumparare de titluri de stat 13 dealeri primari – Alpha Bank România, BRD – Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Carpatica (BCC), Banca Comerciala Româna (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank România, ING, MKB Romexterra, Raiffeisen Bank, RBS Bank România si UniCredit Tiriac Bank.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata