MFP a vândut titluri de stat de 1,27 miliarde lei

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras luni 1,27 miliarde lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, plasată la licitaţie prin intermediul Băncii Naţionale a României (BNR).

Titlurile de stat au scadenţa la şase luni, iar nivelul mediu al randamentului la care a fost adjudecată emisiunea este de 6,99 la sută. Nivelul mediu ponderat al ratei discount-ului a fost de 6,75 la sută.

Valoarea totală a emisiunii a fost de 800 milioane lei, iar cererea totală din partea celor 13 bănci care au participat la licitaţie a fost de 1,876 miliarde lei.

La licitaţie au depus oferte de cumpărare de titluri de stat 12 bănci – Alpha Bank România, BRD – Groupe Societe Generale, Banca Comercială Carpatica (BCC), Banca Comercială Română (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank România, ING, Raiffeisen Bank, RBS Bank România şi UniCredit Ţiriac Bank.

Ministerul Finanţelor Publice a programat în luna august licitaţii de titluri de stat de 4,6 miliarde de lei (peste un miliard de euro) prin şapte emisiuni de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat.

La finele lui iulie, pentru prima dată în acest an, MFP a vândut titluri de stat în euro, în valoare de 1,2 miliarde de euro, de trei ori mai mult comparativ cu valoarea programată, de 400 de milioane de euro.

În primele şapte luni din 2010, MFP a împrumutat de pe piaţa internă peste 22 miliarde de lei, după ce, în 2009, a atras aproape 65 de miliarde de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata