MFP a vândut titluri de stat de peste 865 milioane lei

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a vândut luni certificate de trezorerie cu discount, în valoare de 865,69 milioane lei, la un randament mediu de 7 la sută pe an, informează Ministerul Finanţelor Publice.

Titlurile de stat au scadenţa la şase luni, până în 23 februarie 2011, iar nivelul mediu ponderat al ratei discount-ului a fost de 6,76 la sută.

Valoarea totală a emisiunii a fost de 800 de milioane de lei, iar cererea totală din partea celor 12 bănci care au participat la licitaţie a fost de 1,725 miliarde lei.

La licitaţie au depus oferte de cumpărare de titluri de stat 12 bănci – Alpha Bank România, BRD – Groupe Societe Generale, Banca Comercială Carpatica (BCC), Banca Comercială Română (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank România, ING, Raiffeisen Bank, RBS Bank România şi UniCredit Ţiriac Bank.

Ministerul Finanţelor Publice a programat în luna august licitaţii de titluri de stat de 4,6 miliarde de lei (peste un miliard de euro) prin şapte emisiuni de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat.

La finele lui iulie, pentru prima dată în acest an, MFP a vândut titluri de stat în euro, în valoare de 1,2 miliarde de euro, de trei ori mai mult comparativ cu valoarea programată, de 400 de milioane de euro.

În primele şapte luni din 2010, MFP a împrumutat de pe piaţa internă peste 22 miliarde de lei, după ce, în 2009, a atras aproape 65 de miliarde de lei

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata