MFP avertizează cetăţenii să nu răspundă solicitărilor de plată a unor taxe primite pe e-mail

Ministerul Finanțelor Publice avertizează cetățenii care primesc mesaje pe e-mail cu privire la plata unor așa zise taxe să nu dea curs solicitărilor, pentru că mesajele respective nu sunt trimise nici de MFP și nici de Agenția Națională de Administrare Fiscală, se arată într-un comunicat al Ministerului transmis, vineri.

‘Având în vedere sesizările cetățenilor privind seria de mesaje primite pe e-mail în legătură cu plata unei așa zise taxe anuale de 278 lei (de la adresa de e-mail [email protected]romania.ro) pentru utilizarea serviciilor de internet, Ministerul Finanțelor Publice atrage atenția și adresează rugămintea celor care primesc astfel de mesaje să nu dea curs solicitării și să nu efectueze nicio plată în sistemul specificat în mesaj’, se arată în comunicatul Ministerului.

Mai mult, instituția menționează că nici MFP și nici ANAF nu au transmis vreun mesaj privind plata vreunei taxe de utilizare a internetului.

‘Precizăm că organul fiscal nu poate solicita achitarea taxelor prin intermediul a diferite sisteme de plăți, precum BITCOIN, respectiv că nicio taxă nu poate fi ștearsă automat din baza de date. Întrucât asupra acestui fapt există suspiciunea unei tentative de fraudă, vă asigurăm că vom lua toate măsurile necesare în vederea depistării persoanelor vinovate’, se subliniază în comunicatul citat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata