MFP vine cu precizări la declaraţiile liderului PNL, Crin Antonescu, privind desfiinţarea taxei unice

Ministerul Finanţelor Publice a precizat luni că singurul document oficial referitor la măsurile guvernamentale în următoarea perioadă va fi scrisoarea de intenţie pe care ministerul o va remite Fondului Monetar Internaţional.

‘Singurul document oficial referitor la măsurile pe care le va lua Guvernul în perioada următoare va fi scrisoarea de intenţie pe care Ministerul Finanţelor Publice o va remite Fondului Monetar Internaţional, după încheierea discuţiilor tehnice cu reprezentanţii misiunii de evaluare. Toate anunţurile şi declaraţiile din acest moment sunt doar speculaţii politice’, se arată într-un comunicat de presă.

Precizările ministerului intervin în urma declaraţiei din cursul zilei a preşedintelui PNL, Crin Antonescu, privind intenţia Guvernului de a ‘desfiinţa’ cota unică de impozitare, precum şi referitor la ştirile despre existenţa unui document oficial care prevede majorarea altor taxe, ştiri postate pe diverse bloguri.

Biroul Politic Central al Partidului Naţional Liberal (PNL) a adoptat, luni, o rezoluţie în care susţine că Executivul pregăteşte desfiinţarea cotei unice de impozitare, o măsură calificată de liberali a fi „o tentativă de asasinat economic” la adresa clasei mijlocii.

Liberalii susţin că au intrat în posesia unui „document de lucru” al Ministerului Finanţelor prin care se pregăteşte eliminarea cotei unice.

Partidul Naţional Liberal ia act cu stupoare şi indignare de intenţia guvernului Boc-Udrea privind desfiinţarea cotei unice de impozitare, majorarea impozitului pe profit şi dublarea valorii taxelor şi impozitelor locale.

Potrivit unui document de lucru al Ministerului Finanţelor, actualul Executiv are în vedere modificarea art. 57 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, majorând la 25 la sută impozitul lunar asupra veniturilor ce depăşesc 4.000 de lei, modificarea art. 17 din aceeaşi lege pentru a aduce impozitul pe profit la 25 la sută şi modificarea art. 251, 258 şi 263 prin care practic se dublează cuantumul taxelor şi impozitelor locale, cu obligarea contribuabililor de a plăti aceste sume în cursului anului 2010″, se arată în rezoluţia prezentată de preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Potrivit documentului citat, Partidul Naţional Liberal califică o asemenea iniţiativă „a Guvernului Boc-Udrea drept o tentativă de asasinat economic la adresa celui mai productiv segment al societăţii româneşti: clasa mijlocie”.

Liberalii susţin că actualul Guvern ar trebui să renunţe la „tentativa de asasinare a economiei româneşti prin sufocarea liberei iniţiative” şi, totodată, fac apel la organizaţiile patronale, la organizaţiile întreprinzătorilor mici şi mijlocii, la societatea civilă de centru-dreapta, să se alăture demersului PNL „de apărare a economiei româneşti”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata