Mihai Fifor: De astăzi începe oficial austeritatea. Guvernul Orban este născut din ură și trădare

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a transmis, după ce Guvernul Ludovic Orban a fost învestit în Parlament, că de luni începe austeritatea, precizând că Executivul liberal a fost votat de trădători din ALDE, Pro-România, UDMR și chiar din PSD.

„De astăzi începe oficial austeritatea. Guvernul Orban este născut din ură și trădare, nu din votul cetățenilor români. Este un guvern clădit pe ura anti-PSD a celor de la PNL, USR sau PMP și votat de trădătorii de la ALDE, de la Pro-România, de la UDMR și, din păcate, chiar din partidul nostru. Ei vor purta în frunte stigmatul trădării când Guvernul lui Iohannis va face ceea ce au anunțat: comasarea spitalelor, tăierea salariilor bugetarilor și a voucherelor de vacanță, concedieri în masă, înghețarea sau tăierea salariului minim, anularea creșterii punctului de pensie și impozitarea pensiilor mici, dar și explozia facturilor plătite de populație la energie electrică și la gaze naturale după eliminarea plafonului impus de PSD„, scrie Mihai Fifor, pe Facebook.

Fostul ministru al Afacerilor Interne transmite că luni s-a făcut trecerea de la o guvernare pentru oameni, la o guvernare pentru altfel de interese.

„Veți vedea cum v-au mințit! Vor eșua în toate lucrurile de care ne-au acuzat pe noi: nu vor face autostrăzi, nu vor construi spitale, datoria publică va crește, nu doar nominal, ci și ca pondere în PIB, inflația va crește și ea. Iar cel mai rău e că banii nu vor mai ajunge în buzunarele românilor și în conturile clientelei lor politice. Îi mai puteți opri la votul din noiembrie. Dați forță PSD și votați Viorica Dăncilă, singurul candidat la prezidențiale care luptă împotriva austerității. Toți ceilalți sunt complicii lui Iohannis, pentru că sunt susținuți de partide care astăzi au decis pentru austeritate. Votați în noiembrie împotriva austerității!”, a completat Mihai Fifor.

Executivul Orban a fost învestit, luni în plenul reunit al Parlamentulului, cu 240 de voturi „pentru” a anunțat Marilen Pirtea, la ieșirea din Birourile permanente reunite. Deputații și senatorii au votat pentru validarea listei celor 16 miniștri, precum și programul de guvernare al PNL.

Noul Guvern a fost validat cu 240 de voturi „pentru” din partea deputaților și senatorilor. Votul a fost unul secret, cu bile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata