Mihai Ghyka: Cu toată această creştere de 3,5%, suntem sub PIB-ul pe care l-am avut în 2008

România a avut, anul trecut, cea mai mare creştere a Produsului Intern Brut /PIB/ din Uniunea Europeană /UE/, de 3,5%, însă PIB-ul rămâne sub nivelul din 2008, a declarat în cadrul Forumului ‘Marketing&Sales’, Mihai Ghyka, consultant strategic independent şi fost director comercial pe segmentul Consumer al Vodafone România.

‘Este foarte important locul în care vrea să se poziţioneze liderul într-o organizaţie. Un alt mod este acela de a avea o echipă unită. Traversăm vremuri tulburi în care avem un război la graniţele ţării noastre. Pe de o parte, mulţi investitori resimt această instabilitate din zonă. 3,5% creşterea PIB al României este cea mai mare din UE, anul trecut, dar nu ştiu câţi dintre dumneavoastră se gândesc la asta. Ce e de făcut în acest sens? Am obişnuit bordurile cu creşteri incredibile din România, dar şi cu scăderi incredibile. Cu toată această creştere de 3,5%, suntem azi sub PIB-ul pe care l-am avut în 2008′, a afirmat Ghyka.

Potrivit INS, Produsul Intern Brut al României a crescut cu 5,2% pe seria brută şi cu 5,1% pe seria ajustată sezonier în ultimul trimestru al anului trecut, comparativ cu perioada similară din 2012, iar pe ansamblul anului 2013 economia României a înregistrat un avans de 3,5%.

Cele mai importante contribuţii la creşterea PIB în 2013, comparativ cu 2012, le-au avut industria (+2,3%), cu o pondere de 30% la formarea PIB şi al cărei volum de activitate s-a majorat cu 8,1% şi agricultura, silvicultura şi pescuitul (+1,1%), cu o pondere mai redusă la formarea PIB (5,6%), şi al căror volum de activitate s-a majorat cu 23,4%.

În 2008, Produsul Intern Brut a fost de 503,95 miliarde de lei preţuri curente, în creştere — în termeni reali — cu 7,1%. faţă de anul 2007.

Synergizer & CAS CRM a organizat, pe 19 martie 2014, evenimentul ‘Marketing&Sales Forum — Tehnici şi strategii de marketing şi vânzări în era digitală’, în care sunt dezbătute tendinţele pieţei pe acest segment.

La eveniment participă consultanţi şi experţi în creşterea competitivităţii companiilor, în optimizarea echipelor de vânzări şi a portofoliului de produse. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata