Mihai Pleșu, fiul scriitorului Andrei Pleșu, a fost eliberat din arest și va fi cercetat sub control judiciar pentru trafic de droguri

Mihai Pleșu, fiul scriitorului Andrei Pleșu a fost eliberat din arest. Este cercetat sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc mare. Acesta a declarat jurnaliștilor că are cariera distrusă din cauza acestei anchete. Acesta se ocupa cu terapia prin artă a copiilor iar acum nu se mai poate apropia de aceștia. Mihai Pleșu precizează că a fost arestat pe nedrept și că va dovedi că nu a avut legătură cu traficul de droguri sau plantația de canabis.

După ce a ieșit din arestul Poliției, fiul fostului Ministru al Culturii s-a așezat pe o bancă, foarte afectat de cele întâmplate. A ținut să le spună și jurnaliștilor că nu este vinovat de cele întâmplate.

„Mi se pare amuzant, ca, daca eram traficant de droguri, de atata amar de vreme, se gasea cineva de la Bucuresti sa ma aresteze, nu trebuia sa vina cineva de la Iasi, dati-mi voie sa cred ca ceva nu e in regula in povestea asta”, a fost declarația lui Mihai Pleșu.

Nu exista nicio proba din care sa rezulte macar o intalnire, un trafic de droguri in 7 luni de zile de cand dureaza aceasta ancheta”, a susținut avocata lui Mihai Pleșu, Sandra Grădinaru

Mihai Pleșu nu are voie să părăsească Bucureștiul, întrucât va fi cercetat sub control judiciar. Acesta mărturisește că nu a plantat canabis și nici nu s-a ocupat cu vânzarea de droguri. Consideră că toate informațiile apărute sunt niște „trăsnăi”.

„Eu lucrez cu copiii de 25 de ani. Ce parinte isi va mai da copilul sa faca terapie prin arta in conditiile in care profesorul este traficant de droguri? Mie evenimentul asta mi-a distrus viata”, a mai spus fiul lui Andrei Pleșu.

Mihai Pleșu este așteptat acasă de un copil de un an pe care îl crește alături de concubina lui. Procurorii susțin că și ea ar fi avut legătură cu rețeaua respectivă de droguri. Fiul scriitorului s-a întors acasă de dimineață, cu primul avion spre București.

Cel care a recunoscut o parte din acuzații este cetățeanul britanic care ar fi adus droguri din Anglia pentru gruparea respectivă.

Pleșu ar fi fost ajutat de iubita lui, care în urma cercetărilor, aceasta ar avea legături cu un cult religios păgân care se folosește de droguri în timpul ritualirilor respective.

Au fost arestați la domiciliu până în acest moment patru membri ai grupării care ar fi furnizat unor tineri droguri la concerte dar și în cămine studențești.

Membrii acestei rețele aveau un limbaj codificat, după spusele procurorilor. Pentru a spune cinci grame de canabis se foloseau de cinci minute, iar atunci când cereau cafea sau cadouri de la Moș Nicolae se refereau doar la droguri.

Sursa: observator.tv

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata