Mihai Şeitan: Am fost propus pentru remaniere

25

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a confirmat joi (2 septembrie 2010) că a fost propus pentru remaniere, fiind anunţat de premier în acest sens. „Sunt propus pentru remaniere, atât ştiu. Nu ştiu cine vine în locul meu. Premierul m-a anunţat şi mi-a spus că asta este situaţia politică şi trebuie să o luăm ca atare”, a spus Şeitan.

Aveţi să vă reproşaţi ceva în mandatul pe care l-aţi avut?

Mihai Şeitan: Nu pot să-mi reproşez nimic. Că nu am făcut mai mult decât am făcut, asta poate să-mi reproşez.

Care a fost cel mai dificil moment în mandatul pe care l-aţi avut?

Mihai Şeitan: Tot timpul, din momentul în care am intrat în sistemul acesta, în Guvern, tot timpul a fost greu. Au fost sistemul de pensii, legea pensiilor, controale, legea salarizării, asistenţa socială, inspecţia muncii, Codul muncii, inclusiv problemele curente de restructurare a ministerului şi aşa mai departe.

Acestea au fost momente grele, dar putem spune că au fost şi realizări?

Mihai Şeitan: Eu zic că da, dar aprecierea realizărilor trebuie să o facă alţii. Uite că au făcut-o şi m-au remaniat. Aşa că asta este…

Vă consideraţi nedreptăţit?

Mihai Şeitan: Nu. Remanierea e politică, e o decizie îndrituită a premierului, e o problemă de neatacat în niciun fel.

În PDL rămâneţi?

Mihai Şeitan: Eu sunt membru simplu al PDL. Nu am fost în alt partid, am fost în partidul acesta din 2004, sunt în continuare, ca membru simplu, nu am avut niciodată vreo funcţie. O să rămân în continuare, dacă n-o să mă dea nimeni afară, sper, fără să mă gândesc să plec în alt partid şi nici nu mă interesează. Nu a fost expertiza mea cea mai mare politica.

Ce-l sfătuiţi pe următorul ministru?

Mihai Şeitan: Nu ştiu, deocamdată să văd cine va fi. O să stau de vorbă cu dumnealui şi o să-i transmit punctul meu de vedere, în funcţie de persoană, de cunoştinţe, de dorinţa de a face. Nu pot să-l sfătuiesc ceva înainte să-l şi cunosc. Sfaturi din acestea generale sunt efemere. Sfaturile trebuie adresate persoanelor.

Credeţi că ar fi bine să vină tot un tehnocrat sau un politician care să aibă influenţă în partid?

Mihai Şeitan: Mi-e greu să vă spun. Cel mai bine ar fi să fie un politician care să fie şi tehnocrat. Ministerul de Finanţe, Ministerul Muncii sunt ministere care au nevoie şi de oameni care ştiu despre ce e vorba în sistem, pentru că altfel sunt foarte greu de condus. Un minister ca Ministerul Muncii, care are foarte multe domenii în jurisdicţie e foarte greu de condus.

Dumneavoastră ce veţi face în continuare?

Mihai Şeitan: Deocamdată, o să mă odihnesc puţin. După aceea, o să lucrez, o să lucrez privat, probabil. O să merg mai departe, pentru că nu-mi place să stau, am o expertiză şi sunt încă activ.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News