Mihai Stepanescu, fostul primar al Reşiţei, condamnat la trei ani de închisoare

Fostul primar al municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a fost condamnat miercuri, 6 aprilie, la trei ani de închisoare cu executare, în urma deciziei judecătorilor Tribunalului Caraş-Severin.

‘Secţia Penală a Tribunalului Caraş-Severin, în urma deliberării, s-a pronunţat pe fond. S-a constatat vinovăţia tuturor celor trei inculpaţi şi, în consecinţă, le-au fost aplicate pedepse cu închisoarea. Pentru primul inculpat s-a aplicat o pedeapsă principală de trei ani închisoare. De asemenea, i-au fost aplicate pedepsele complementare de interzicere a exercitării unor drepturi, conform art. 66, pe o perioadă de cinci ani, dar şi cea accesorie, a interzicerii aceloraşi drepturi, pe durata executării pedepsei principale. Totodată, s-a dedus, conform art. 72 din Codul penal, durata reţinerii şi arestării preventive din durata pedepsei principale, de trei închisoare’, a declarat miercuri,  judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

Magistraţii au constatat necesitatea menţinerii controlului judiciar pentru Mihai Stepanescu, pe o durată de 60 de zile. Totodată, s-a dispus şi confiscarea de la acelaşi inculpat a sumei de 45 de mii de lei, constatându-se, pe de altă parte, că suma de 27 de mii de lei care a făcut subiectul dosarului de luare de mită a fost înapoiată denunţătorului, afirmă preşedintele Tribunalului, Rustin Ciasc.

De asemenea, Stelian Tăune, judecat în acelaşi dosar, a primit opt luni de închisoare cu suspendare, iar Antonia Șandru doi ani de închisoare, tot cu suspendare. În ambele cazuri, termenul de încercare pentru suspendarea sub supraveghere este de doi ani. De asemenea, s-a stabilit un set de măsuri de supraveghere pe durata acestui termen.

Sentinţa dată de Tribunalul Caraş-Severin nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare la Curtea de Apel.

Mihai Stepanescu a fost ridicat de DNA pe data de 19 noiembrie 2015, fiind acuzat de luare de mită, iar pe 23 noiembrie a demisionat atât din funcţia de primar al municipiului Reşiţa, cât şi din cea de preşedinte executiv al PSD Caraş-Severin.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata