Mihai Stoica şi Gheorghe Neţoiu cer din nou în instanţă anularea condamnărilor primite în Dosarul transferurilor

Mihai Stoica și Gheorghe Nețoiu au depus la Tribunalul București două cereri de revizuire prin care solicită anularea pedepselor primite în Dosarul transferurilor din fotbal.

Cererea lui Mihai Stoica se va judeca pe 20 august, iar solicitarea lui Gheorghe Nețoiu pe 2 septembrie.

Până în prezent, toate încercările făcute de cei opt conducători din fotbal de a scăpa de condamnările primite prin decizia definitivă a Curții de Apel București din luna martie nu au avut succes.

Conform prevederilor din noul Cod de procedură penală, revizuirea hotărârilor judecătorești cu privire la latura penală poate fi cerută în mai multe situații: s-au descoperit fapte sau împrejurări ce nu au fost cunoscute la soluționarea cauzei și care dovedesc netemeinicia hotărârii pronunțate în cauză; hotărârea a cărei revizuire se cere s-a întemeiat pe declarația unui martor, opinia unui expert sau pe situațiile învederate de un interpret, care a săvârșit infracțiunea de mărturie mincinoasă în cauza a cărei revizuire se cere, influențând astfel soluția pronunțată.

Un alt motiv al revizuire este că un membru al completului de judecată, procurorul ori persoana care a efectuat acte de urmărire penală a comis o infracțiune în legătură cu cauza a cărei revizuire se cere, împrejurare care a influențat soluția pronunțată în cauză.

Judecătorii Curții de Apel București au decis pe 4 martie condamnarea la închisoare cu executare a celor opt inculpați din dosarul transferurilor din fotbal.

George Copos, fostul acționar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua — la 3 ani și 6 luni de detenție, Cristian Borcea, fost acționar la FC Dinamo — 6 ani și 4 luni, Ioan Becali — 6 ani și 4 luni, Victor Becali — 4 ani și 8 luni.

De asemenea, Jean Pădureanu, fost președintele al Clubului Gloria Bistrița, a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare în același dosar, Gheorghe Popescu — la 3 ani, o lună și 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Nețoiu — la 3 ani și 4 luni de detenție cu executare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata