Mihai Sturzu (PSD): Boc e rupt de realitate dacă a ajuns să o dea pe Elena Băsescu drept exemplu

Deputatul PSD Mihai Sturzu, preşedinte al TSD, consideră că declaraţiile fostului premier Emil Boc despre acciza la carburanţi care va intra în vigoare de la 1 aprilie şi despre exemplul privind retragerea Elenei Băsescu sunt „lipsite total de orice legătură cu realitatea”.

„Emil Boc e rupt de realitate dacă a ajuns să o dea pe Elena Băsescu drept exemplu. Poate exemplu de ‘aşa nu’. Poate uită că EBA este cea care, în timpul unei intervenţii în plenul PE, a fost întreruptă deoarece dezbaterea era despre cu totul şi totul alt subiect. La fel cum Elena Băsescu s-a trezit vorbind aiurea atunci, la fel o face şi Emil Boc acum”, a afirmat Mihai Sturzu citat într-un comunicat de presă transmis, joi,  de PSD.

De asemenea, Mihai Sturzu susţine că Emil Boc „nu are căderea morală” de a vorbi despre acciză, atât timp cât în mandatele sale de premier preţul carburanţilor aproape că s-a dublat.

„Cum poate să le spună Emil Boc românilor că vor cheltui cu 50 de lei în plus pe lună? Până şi BNR ne-a spus că mărirea accizei va avea un impact nesemnificativ în preţul produselor. Domnul Boc este cel care nu doar că a mărit preţurile prin creşterea TVA, dar i-a lăsat pe români cu mai puţini bani, deoarece le-a tăiat salariile. Totodată, în mandatele sale de tristă amintire, preţul motorinei, spre exemplu, n-a crescut cu 40 de bani, ci cu vreo 2,5 lei”, a adăugat deputatul PSD.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că Guvernul ar trebui să renunţe la acciza pe combustibil care va intra în vigoare de la 1 aprilie, în condiţiile în care ar exista suficiente resurse la buget.

Retragerea Elenei Băsescu din cursa pentru alegerile pentru Parlamentul European este considerată de Emil Boc un gest de responsabilitate politică.

Fostul premier susţine că gestul fiicei preşedintelui Traian Băsescu ar trebui urmat şi de alte femei care deţin funcţia de europarlamentar şi care fac parte din familiile unor demnitari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Ghinet Iulian spune

    Toti se ataca si se jicnesc intre ei sa le fie rusine deoarece ei ar trebui sa ne reprezinte si sa se comporte conform statutului lor insa nu dau dovada de acest lucru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata