Mihai Voicu a fost ales vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor

Liberalul Mihai Voicu a fost ales, marţi, 26 aprilie, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce Ludovic Orban s-a retras din această funcţie.

Proiectul de hotărâre privind alegerea lui Mihai Voicu ca vicepreşedinte al Camerei a fost adoptat de deputaţi cu 195 voturi ‘pentru’ şi 14 ‘împotrivă’. 209 deputaţi au fost prezenţi în sală. Votul a fost secret cu bile.

Ludovic Orban a anunţat pe 11 aprilie că, în urma anchetării sale de către procurorii DNA, îşi va retrage candidatura pentru funcţia de primar al Capitalei şi că va demisiona din conducerea PNL, dar şi din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Orban este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri şi i-a cerut 50.000 de euro. Conform procurorilor, banii erau pentru promovarea sa în campania electorală şi urmau să ajungă la persoane cu funcţie de decizie din două posturi de televiziune. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata