Mihail Dumitru consideră că merită o notă bună pentru activitatea sa la MADR

Ministrul remaniat al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru, consideră că poate primi o notă bună pentru mandatul său, deşi nu a precizat nivelul acestei note.

„Consider că pot primi o notă bună în sistemul meu de evaluare. Unde am studiat eu, în străinătate, nimeni, niciodată, nu a primit nota maximă. Cred că mă pot evalua pentru activitatea prestată la minister cu o notă bună”, a declarat, vineri, fostul ministrul al Agriculturii. Mihail Dumitru a precizat că, în momentul de faţă, toate revendicările trimise de agricultori au fost rezolvate sau au fost găsite deja soluţii în minister pentru rezolvarea lor.

„Am preluat Ministerul Agriculturii cu o datorie de două miliarde de lei şi îl las fără datorii, dar şi cu bani pentru plata datoriilor către fermieri în trimestrele III şi IV. Am obţinut aceşti bani de la Ministerul Finanţelor pentru succesorul meu care va avea o misiune mai uşoară”, a precizat ministrul Agriculturii în conferinţa de presă de bilanţ.

Potrivit acestuia, Ministerul Agriculturii a înregistrat în această perioadă cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene, România situându-se pe locul opt în clasamentul european pe absorbţia fondurilor agricole.
Agricultura a adus în România 3,5 miliarde de euro din totalul fondurilor europene agricole în perioada decembrie 2008 – 27 august 2010. Într-un clasament realizat la nivelul Uniunii Europene, în 2009, România se află pe locul opt din cele 27 de state membre în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor agricole, iar pe Fondul de Dezvoltare Rurală ocupă locul doi după Polonia„, a precizat Dumitru.

Oficialul a menţionat şi faptul că anul 2010 a fost primul în care s-au plătit subvenţiile pe suprafaţă aferente anului 2009 fără întârzieri, patru ţări din Uniunea Europeană între care şi România neplătind penalităţi din acest punct de vedere. Dumitru a subliniat că, deocamdată, nu va ocupa nici un post la Comisia Europeană, acest lucru urmând să fie evaluat în 2011.
Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Adrian Rădulescu prezent la conferinţă a menţionat că ministrul Mihail Dumitru poate fi evaluat cu o notă de 9+ pentru activitatea pe care a dus-o în Ministerul Agriculturii în 8 luni de zile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata