Mihail Dumitru: Foarte multe ferme nu contribuie la bugetul de stat

Foarte multe ferme, unele de dimensiuni mari, funcţionează ca persoane fizice şi nu participă la bugetul de stat, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.

El a explicat, astfel, nemulţumirea preşedintelui Traian Băsescu faţă de nivelul scăzut de impozite plătite în agricultură.
„Sunt foarte multe activităţi agricole, care nu participă la fiscalizare, nu sunt în sistemul de fiscalizare a statului. Vă pot da exemplul unui număr important de ferme şi activităţi agricole neînregistrate şi care nu contribuie în niciun fel la bugetul statului. Există ferme chiar foarte mari, de sute de hectare, care funcţionează ca persoană fizică, nu au nicio formă de înregistrare şi în consecinţă nicio contribuţie la bugetul de stat”, a spus Dumitru.

Lucratul pământului ar trebui stimulat prin pârghii de impozitare, în condiţiile în care, în România, există la ora actuală două milioane de hectare de pământ nelucrate, dar subvenţia este încasată, a declarat, miercuri, la RRA, preşedintele Traian Băsescu.Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata