Mihail Vlasov, demis din funcţia de preşedinte CCIR, rămâne preşedinte al Camerei Ieşene

Mihail Vlasov a fost demis din funcția de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României prin votul membrilor Adunării Generale Extraordinare, dar a rămas în continuare președintele Camerei de Comerț și Industrie Județene Iași, a declarat, luni, Mihai Daraban, președintele interimar al CCIR.

„Camera de Comerț și Industrie Iași este singura care poate decide, dacă mai rămâne sau nu în funcția de președinte Mihail Vlasov. Este problema mediului de afaceri din Iași. Cu toate acestea este posibil ca unii colegi din Adunarea Generală să ceară retragerea Camerei de Comerț și Industrie Iași din cadrul colegiului de conducere. Trebuie ca la rândul lor să urmeze pașii statutari așa cum am făcut-o și noi la nivel național”, a precizat Mihai Daraban.

Adunarea Generală Extraordinară, convocată în data de 11 aprilie 2014, l-a desemnat pe Mihai Daraban ca președinte interimar până pe data de 6 iunie, când vor avea loc alegerile pentru noua conducere a CCIR.

„Vrem să devenim un partener viabil al autorităților, să devenim lobbyști ai mediului de afaceri, dând un semnal pentru susținerea unui domeniu larg de activitate și nu a unei societăți comerciale anume. Principalele domenii economice pe care trebuie să meargă România sunt, în opinia mea, agricultura, energia și transportul, cu toate derivatele lor”, a precizat Mihai Daraban.

În perioada imediat următoare, CCIR va demara efectuarea unui audit juridic care va fi urmat și de un audit financiar. În prezent CCIR este implicată în circa 90 de dosare litigioase, atât cu societăți comerciale cât și cu persoane fizice. Cu toate acestea, conducerea CCIR apreciază că patrimoniul său nu va fi afectat de aceste decizii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata