Mihnea Năstase, replică pentru Orban: Demisia mea a fost înaintată Vioricăi Dăncilă pe 4 noiembrie

Mihnea-Daniel Năstase a declarat că a înaintat fostului premier Viorica Dăncilă demisia sa din funcția de consilier onorific încă din 4 noiembrie și nu lui Ludovic Orban. Afirmația vine după ce actualul prim-ministru a spus că a semnat eliberări din funcții ale fiilor lui Năstase și Buzatu.

„Comunicat de presă: A fost o decizie de onoare pentru un mandat onorific! În perioada 25 iulie – 04 noiembrie 2019, am funcționat în calitatea de consilier onorific al viceprim-ministrului pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. Vreau să precizez și să subliniez faptul că această funcție a fost neremunerată. Astăzi (miercuri – n.r.) am văzut că domnul Orban a făcut o declarație nefericită (un fapt destul de des întâlnit), preluată de o parte din presă”, a scris Mihnea Năstase, miercuri, pe Facebook.

„Am considerat normal ca în momentul în care a încetat activitatea guvernului Dăncilă, să iau o decizie de onoare pentru un mandat onorific. Demisia mea a fost înaintată doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă pe data de 4 noiembrie, nu domnului Orban. Anexez la acest comunicat de presa o poză cu demisia înaintată”, a completat fiul cel mic al lui Adrian Năstase.

Premierul Ludovic Orban a declarat, la începutul ședinței de Guvern, că cere curățarea instituțiilor publice de persoane puse pe alte criterii decât competența, dând exemplul funcțiilor de consul general sau a secretarilor de stat. El a spus că așteaptă să facă febră musculară de la semnat atâtea decizii.

Miercuri a apărut în Monitorul Oficial decizia de eliberare din funcția de consilier onoriffic al vicepremierului pentru parteneriate Strategice a lui Mihnea Daniel Năstase, fiul lui Adrian Năstase și a lui Tudor Buzatu, fiul lui Dumitru Buzatu (lider PSD Vaslui), din funcția de secretar de stat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata