Mii de firme și sute de ATM-uri verificate de polițiști pentru a vedea măsurile de securitate

Peste 18.000 de firme și instituții publice, precum și peste 600 de ATM-uri au fost verificate de polițiști în ultimele trei luni pentru a vedea măsurile de securitate. Acolo unde au fost găsite deficiențe au fost aplicate amenzi, valoarea totală depășind 1,6 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Poliția Română, în perioada iulie – septembrie, polițiștii de ordine publică au evaluat măsurile de securitate fizică la peste 19.000 de obiective. Pentru deficiențele constatate, au fost aplicate peste 1.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.600.000 de lei.

Polițiștii au evaluat măsurile de securitate fizică la 18.655 de agenţi economici și instituții publice sau de interes public și la 624 de ATM-uri externe sediilor bancare.

De asemenea, au fost efectuate 623 de controale privind respectarea legislației incidente în domeniul sistemelor de securitate private de către prestatorii de servicii de securitate și de transportatorii de valori.

Rezultatul verificărilor arată că majoritatea entităţilor cu cerinţe speciale, respectiv 78,49% dintre unitățile verificate, au implementat cerinţele minimale de securitate fizică în termenul de conformare, îmbunătăţindu-şi astfel nivelul de securitate.

În celelalte cazuri, au fost stabilite măsuri şi termene de remediere a neajunsurilor constatate, fiind aplicate 1.010 amenzi, în valoare totală de 1.642.090 de lei.

Sursa foto: zf.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata