Mike Ashley îi cumpără afacerea rivalului său din administrație, Dave Whelan

Omul de afaceri miliardar, Mike Ashley, a cumpărat sala de gimnastică și de fitness de la rivalul său și criticul de multă vreme, Dave Whelan, după ce au început să discute despre afaceri și administrație.

Grupul Frasers al domnului Ashley a declarat că va cumpăra 46 de cluburi de agrement și 31 de puncte de vânzare cu amănuntul de la DW Sports Fitness pentru 37 de milioane de lire sterline pentru a se îmbina cu propria lui afacere.

Vor fi salvate aproximativ 922 de locuri de muncă dintr-un total de 1.700 din întreaga companie.

DW a îmbrățișat această decizie la începutul acestei luni, după ce veniturile sale s-au evaporat în timpul blocajului.

Firma deține 75 de magazine cu amănuntul și 73 de săli de sport în total, toate trebuind să se închidă temporar din cauza restricțiilor de coronavirus.

Frasers, care deține și Lillywhites, Evans Cycles și House of Fraser, a declarat că activele DW vor „aduce un compliment” pentru propriul portofoliu de gimnastică și cluburi de fitness, iar acum vor fi gestionate sub brandul său Everlast.

Susannah Streeter, analistă pentru piețele senior de la Hargreaves Lansdown, a declarat că a fost surprinzător faptul că, grupul a cumpărat o sală de gimnastică ca și afacere, întrucât „încă se confruntau cu reticența publicului de a se antrena în interior”.

„Este probabil să treacă ceva timp înainte ca oamenii să se întoarcă la sală în număr mai mare și se poate verifica dacă această ultimă achiziție ar fi alegerea potrivită pentru companie.”

DW deține și lanțul de săli de gimnastică Fitness First care nu are probleme de administrație.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata