Mike Pompeo denunţă continuarea audierilor în Congres în timp ce Donald Trump este în străinătate

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a criticat, luni, decizia Camerei Reprezentanţilor de continuare a audierilor în procedura care ar putea conduce la demiterea preşedintelui Donald Trump în timp ce liderul de la Casa Albă efectuează deplasări externe, informează agenţia Associated Press.

„Este foarte nefericită” situaţia continuării de către Comisia pentru Afaceri Judiciare a Camerei Reprezentanţilor a audierilor miercuri în timp ce preşedintele reprezintă Statele Unite la summitul NATO de la Londra, a declarat Mike Pompeo la postul Fox News.

„Regret că au ales să organizeze aceste audieri în timp ce preşedintele şi întreaga noastră echipă de securitate naţională se deplasează în Europa, la Londra, pentru a lucra în chestiuni importante”, a precizat Mike Pompeo.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata