Miliardarul irlandez Conor McGregor vrea să cumpere Chelsea de la Roman Abramovich

Foto: ro.wikipedia.org
55

Roman Abramovich vrea să vândă acţiunile pe care le are Chelsea, după ce a fost acuzat că este un apropiat de-al lui Vladimir Putin, președintele Rusiei.

În contextul competiţional, de când a devenit patronul clubului englez, performanțele acestuia au fost excepționale, reușind să câștige de două ori și Champions League, cea mai puternică competiție din lume.

Astfel, Roman Abramovich este cunoscut în Anglia în principal datorită faptului că a făcut din Chelsea una dintre cele mai puternice echipe ale lumii, dar rusul are și alte afaceri în Londra, fiind unul dintre oligarhii apropiați de Putin, care are o avere de peste 5 miliarde de euro.

Acesta este însă forțat să-și vândă toate afacerile din Anglia, clubul Chelsea fiind și el gata să aibă noi patroni.

Conor McGregor (33 de ani), În prezent, cel mai bine plătit sportiv al planetei,  și cunoscut luptător de UFC, a anunțat în mod public că este interesat de achiziționarea clubului din Londra.

Totuși, mulți vorbesc de faptul că sportivul doar glumește, dat fiind faptul că nu are o avere atât de mare. Informațiile din presă vorbesc despre faptul că Abramovich ar vrea peste două miliarde de euro pentru acțiunile sale de la Chelsea.

În contextul financiar, luptătorul a încasat 180 de milioane de euro, în anul 2021.

Însă, există și varianta ca McGregor să fie parte dintr-un fond de investiții care să cumpere activele clubului din Londra, însă momentan nu se cunosc detalii. Sportivul are o avere estimată la peste 500 de milioane de euro.

De altfel, irlandezul este fan declarat al celor de la Manchester United și spune că a devenit suporter pe vremea lui Sir Alex Ferguson. În trecut, a făcut o postare publică prin care întreba oamenii dacă ar trebui să cumpere Manchester United, însă totul a fost pus pe seama unei glume.

Dacă inițial anunțase că nu va vinde clubul Chelsea, se pare că presiunile la care este supus din cauza legăturilor cu Vladimir Putin, l-au făcut pe Roman Abramovich să se răzgândească și acum este gata să renunțe la echipa de pe Stamford Bridge.

Clubul Chelsea, evaluat la șapte miliarde de euro!

În această vânzare, magnatul elvețian Hansjorg Wyss, cu o avere estimată la peste cinci miliarde de euro, este unul dintre cei patru oameni de afaceri care au fost invitați să facă o ofertă pentru a cumpăra Chelsea. Dar cât ar trebui să plătească pentru a devenit noul patron al campioanei Europei?

În prezent, după un calcul realizat de AS.com, suma necesară pentru achiziționarea lui Chelsea s-ar ridica la peste șapte miliarde euro! În acest preț, sunt incluse datoria clubului față de Roman Abramovich, 2,4 miliarde de euro, costul efectiv al brand-ului și proiectul noului stadion, aproximativ 2,7 miliarde de euro. Niciodată în istorie nu s-a plătit această sumă pentru cumpărarea unui club de fotbal.

În contextul istoric, în trecut, Roman Abramovich a refuzat o ofertă de 2,6 miliarde de euro în schimbul lui Chelsea.

De altfel, Hansjorg Wyss a dezvăluit că Abramovich i-a propus să devină patronul lui Chelsea. Elvețianul nu a refuzat, dar a declarat că nu poate înhăma la acest drum singur, ci mai are nevoie de cel puțin șase investitori pentru a-l susține.

Acesta a declarat, ”Abramovich este unul dintre cei mai apropiați sfătuitori și prieteni ai lui Putin. La fel ca ceilalți oligarhi, a intrat în panică. Abramovich încearcă să-și vândă toate proprietățile din Anglia și vrea să scape de Chelsea rapid. Eu și alte trei persoane am primit o ofertă marți pentru a cumpăra Chelsea.

Trebuie să aștept patru-cinci zile. Abramovich cere mult prea mult în acest moment. Știți, Chelsea îi datorează două miliarde de lire sterline. Dar Chelsea nu are bani, asta înseamnă că cine va cumpăra clubul va trebui să-i plătească datoria către Abramovich.

Astăzi, nu știm exact care este prețul de vânzare. Pot doar să-mi imaginez că voi avea nevoie de parteneri, dar acum trebuie să analizez condițiile generale. Tot ce pot să spun este că nu voi face un lucru ca acesta singur. Dacă voi cumpăra Chelsea, o voi face alături de alți șase sau șapte investitori”, a spus Hansjorg Wyss, potrivit goal.com.

Cine este Hansjorg Wyss, omul care ar putea deveni noul patron al lui Chelsea

Hansjorg Wyss (86 de ani) a făcut avere grație unei fabrici de echipamente medicale pe care a înființat-o în SUA, unde și locuiește, în ciuda faptului că s-a născut în Elveția.

Financiar, în conturile lui Hansjorg Wyss ar exista peste cinci miliarde de euro.

Omul de afaceri elvețian a donat de-a lungul anilor milioane de euro în lupta împotriva încălzirii globale, iar fundația sa caritabilă are bunuri și proprietăți în valoare de peste două miliarde de euro. Astfel, Wyss a fost numit de Forbes unul dintre cei mai mari filantropi din lume.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata