Minerii cer şomaj tehnic

Şomajul tehnic este o măsură de protecţie socială activă, a declarat vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Miniere, Dumitru Popa, prezent la pichetul de protest organizat azi în faţa Ministerului Finanţelor Publice de sindicalişti membrii ai CNS Cartel Alfa.

CNS Cartel Alfa cere prelungirea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă privind aplicarea şomajului tehnic şi pentru anul 2010. Miercuri (27 ianuarie 2010) este a treia zi de proteste organizate de sindicate în faţa MFP.

„Şomajul tehnic este o măsură de protecţie socială activă. În zonele miniere nu se găsesc alte locuri de muncă fiind zone monoindustriale. Cerem Guvernului să prelungească şomajul tehnic şi pentru anul 2010”, a susţinut liderul sindical.

Citeste si:  Marea Britanie: Creştere vertiginoasă a numărului de firme în căutare de personal în Romania

În anul 2009 din cadrul companiei miniere Oltenia au beneficiat de disponibilizări colective circa 2.000 de persoane, iar în 2010 s-au înscris pe listele de disponibilizări voluntare, conform sindicaliştilor, alţi 200 de angajaţi.

Dacă nu se va aplica şomajul tehnic atunci disponibilizaţii vor intra în şomaj pe o perioadă de nouă luni. CNS Cartel Alfa va continu joi acţiunile de protest, iar în faţa MFP vor veni reprezentanţii sindicaliştilor din chimie şi petrochimie.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner