Ministerul Culturii a lansat programul „Oraşe europene”

Ministerul Culturii a lansat programul „Oraşe europene”, dedicat oraşelor care au candidat în prima etapă a competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 în România, a anunţat ministrul Vlad Alexandrescu.

„În acest context, am invitat reprezentanţii municipalităţilor şi ai asociaţiilor care au gestionat proiectele de candidatură luni, la o discuţie alături de secretarul de stat Corina Șuteu pentru a defini împreună un program de susţinere cât mai clar şi mai adaptat nevoilor de dezvoltare culturală ale fiecărui oraş”, precizează ministrul Alexandrescu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Programul „Oraşe europene” se articulează în jurul a patru direcţii: acordarea patronajului ministerului pentru un proiect de dimensiune europeană care a făcut parte din programul de candidatură, iniţierea unor programe de formare dedicate atât managerilor, cât şi programatorilor culturali, elaborarea unei publicaţii dedicate oraşelor candidate pentru a contura profilul şi identitatea lor, revitalizarea în fiecare oraş a unui cinematograf de artă.

„De asemenea, am insistat pe importanţa colaborării cu zona teatrului independent. Reprezentanţii municipalităţilor şi-au arătat interesul pentru propunerile făcute şi pentru un parteneriat pe termen lung cu Ministerul Culturii, iar în perioada următoare vor fi semnate protocoale de colaborare cu fiecare oraş în acest sens”, informează Vlad Alexandrescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata