Ministerul Economiei afişează vineri, 28 mai, veniturile angajaţilor

Ministrul Economiei, comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a anunţat că vineri, 28 mai, instituţia pe care o conduce va afişa, pe site-ul propriu, veniturile angajaţilor.

El a precizat, de asemenea, că bugetele tuturor companiilor naţionale vor trece din nou prin aprobarea Guvernului.
„Vineri veţi avea pe site-ul Ministerului Economiei toţi angajaţii, cu toate veniturile. Decizia a fost să nu dăm, din raţiuni de prevederi legale, numele, dar dăm funcţia şi venitul aferent funcţiei respective”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Adriean Videanu.

El a spus că va solicita inclusiv publicarea veniturilor salariaţiilor din companiile de stat.

Întrebat când vor fi operate reducerile de cheltuieli în companiile din subordinea ministerului, Videanu a precizat: „S-a hotărât ca bugetele tuturor companiilor naţionale să facă obiectul reaprobării de către Guvern şi, cu ocazia aceasta, de la companie la companie, Guvernul va lua o decizie”.

Videanu a subliniat că reducerea cu 25 la sută a cheltuielilor se va aplica „de la companie la companie”, cât mai curând cu putinţă, iar de la caz la caz se vor tăia şi salariile.

În ceea ce priveşte protocolul semnat cu liderul sindicatelor din minerit şi energie, Marin Condeescu, ministrul a criticat „speculaţia unor oameni care nici măcar nu au curiozitatea să se informeze”.

„Acel protocol prevede preluarea, cu salariile actuale, în interiorul Electra. Este firesc, în interiorul celor două companii, fiecare entitate vine cu grila de salarizare, conform contractului colectiv de muncă, în fiecare companie existentă. Nu se referă sub nicio formă la păstrarea salariilor în momentul de faţă, dat fiind condiţiile de criză. Are o cu totul altă conotaţie”, a spus Videanu

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata