Ministerul Finanţelor Publice vrea să lanseze în primul trimestru proiectul de lege privind redevenţele

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) vrea să lanseze în dezbatere publică, în primul trimestru al anului viitor, un proiect de lege privind redevențele, care să între în vigoare în 2017, a declarat, vineri, ministrul de resort Anca Dragu, în cadrul prezentării generale a bugetului de stat pe 2016, din ședința Comisiilor reunite de buget-finanțe din Parlament.

„Ne aflăm într-o fază avansată de elaborare a acestei legi (privind redevențele n.r.). Noi dorim ca în primul trimestru să o punem în consultare publică, unde să stea suficient de mult timp, nu numai o lună, astfel încât toate părțile interesate, toate autoritățile, Parlamentul, societatea civilă, patronatele, sindicatele, investitorii să aibă ocazia să își formeze o părere despre această lege. Am dori ca în 2017 să avem o lege funcțională și să nu mai funcționăm pe prelungiri„, a spus Dragu.

De asemenea, ea a afirmat că veniturile publice nu pot crește „peste noapte”, ci vor crește gradual.

„Avem multe de îmbunătățit pe zona contribuabililor mari. Avem evaziune fiscală, așa cum este estimată de Institutul Național de Statistică, de 20% din PIB. Veniturile publice nu pot crește peste noapte. Creșterile vor avea loc gradual, dar important este să punem bazele. Eu vă asigur că până la sfârșitul anului deja veți simți, ca și contribuabil, un alt tratament din partea autorităților statului”, a mai arătat ministrul Finanțelor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata