Ministerul Sănătăţii a alocat 20 de milioane de lei pentru tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat că 15 spitale care tratează urgențe cu infarct miocardic (AP-IMA) au la dispoziție 20 de milioane de lei pentru achiziții de medicamente și materiale sanitare.

„Am deblocat deja o sumă importantă, 157,8 milioane de lei, pentru monitorizarea, tratamentul și îngrijirea pacienților critici din secțiile de Anestezie — Terapie Intensivă (ATI) din 79 de spitale care au astfel de secții. Alte 20 de milioane s-au alocat spitalelor care au nevoie de medicamente și materiale pentru bolnavii diagnosticați cu infarct miocardic acut, internați în secțiile de terapie intensivă”, a declarat marți Bănicioiu, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Suma de 20 de milioane de lei va fi alocată pentru tratamentul pacienților critici cu infarct miocardic acut din 15 unități sanitare.

„Acest program, ca și cel pentru ATI, erau încă de la începutul anului aprobate de comisiile de specialitate și exista și prevederea bugetară necesară, dar nu au fost demarate. Acum, pacienții diagnosticați cu infarct miocardic acut vor avea la dispoziție materiale sanitare necesare pentru instalarea stenturilor în centrele de specialitate”, a subliniat ministrul Sănătății.

Ministrul a precizat că cele două acțiuni prioritare pentru unități sanitare care derulează AP-IMA și ATI fac parte dintr-un program mai amplu al Ministerului Sănătății, prin care instituția dorește realizarea unui obiectiv strategic pentru sănătatea pacienților din România: un Sistem Național Integrat de management al marilor urgențe, pre și intra-spitalicesc.

Această strategie va avea acțiuni similare pentru pacienții cu traumă și accident vascular cerebral, dar și pentru cei cu risc de moarte subită.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate asigura până în prezent sumele necesare pentru tratarea urgențelor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata