Ministerul Sănătăţii din Malta caută 200 de asistenţi medicali români

– Cea mai bogată ofertă de locuri de muncă promovate prin Eures vine din Malta, unde Ministerul Sănătăţii din această ţară angajează 200 de asistenţi medicali şi 20 de farmacişti români, scrie Cotidianul.

 

Salariile oferite pentru asistenţii medicali se situează, în funcţie de calificare, între 1.150 şi 1.390 euro pe lună, cu posibilităţi de majorare a venitului după cel puţin un an. Pentru farmacişti, salariile acordate de maltezi variază între un minimum de 1.322 euro şi un maximum de 1.653 euro pe lună. Pentru ambele profesii, cunoaşterea limbii engleze/malteze este obligatorie.

Cipru angajează, prin Eures, 20 de brutari pentru un salariu cuprins între 692 şi 854 euro pe lună, şi aici limba greacă sau engleza fiind obligatorie. În rest, ofertele de muncă din Europa pentru români sunt foarte sărace: două locuri de muncă în Danemarca – un bucătar şi un medic radiolog, trei posturi de asistenţi sociali în Marea Britanie, un post de ospătăriţă în Slovacia, un medic chirurg în Suedia şi cinci ingineri RAMS în Spania.

Eures-ul este o reţea de cooperare între serviciile publice de ocupare europene şi a fost creată pentru facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în cadrul Spaţiului European şi Elveţia, fiind coordonată de Comisia Europeană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata