Ministerul Sănătăţii: Distribuitorul autorizat a furnizat 52.000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de 2, 4 şi 11 luni

Un număr de 52 000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de 2, 4 și 11 luni, din cele 571.500 achiziționate, au fost furnizate miercuri la nivel național de distribuitorul autorizat, informează Ministerul Sănătății (MS).

Potrivit unui comunicat de presă al MS, remis joi , dozele de vaccin au fost distribuite către toate direcțiile de sănătate publică, conform noului Calendar obligatoriu de vaccinare valabil de la data de 1 aprilie 2015.

Totodată, Ministerul Sănătății anunță că a transmis în teritoriu „toate măsurile care trebuie luate în această perioadă  pentru derularea în bune condiții a campaniei de vaccinare”.

„Astfel, s—a solicitat direcțiilor de sănătate publică teritoriale și identificarea copiilor născuți în această perioadă și care nu au fost imunizați, în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare. Menționăm că toți copiii nevaccinați vor fi recuperați la vaccinare prin cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie”, precizează MS.

Sursa citată adaugă că „eventualele disfuncționalități înregistrate la livrarea vaccinului s-au datorat imposibilității producătorului de a livra acest produs în timp util”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata