Ministerul Sănătăţii scoate la concurs 4.000 de locuri şi posturi pentru rezidenţiat

Ministerul Sănătăţii (MS) va scoate la concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe care îl va organiza pe 21 noiembrie 4.000 de locuri şi posturi, mai multe pentru specialităţile medicale decât pentru medicina de familie, a informat vineri (30 iulie 2010) printr-un comunicat de presă MS.

În toamna lui 2010, absolvenţii universităţilor de medicină şi farmacie vor putea concura pe 3.527 locuri şi 473 posturi. ‘Anul acesta vom pune accent pe pregătirea medicilor specialişti. Avem nevoie de mai mulţi specialişti în spitalele din ţară şi din această cauză am luat două măsuri importante:
am redus cu un an durata de rezidenţiat pentru 36 de specialităţi şi am eliminat rezidenţiatul cu durata de 7 ani, pe de altă parte am dublat numărul locurilor şi posturilor scoase la concurs pentru specialităţile medicale, altele decât cele de medicină de familie.’, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.

Din cele 4.000 de locuri şi posturi scoase la concurs, 3.263 de locuri şi posturi sunt destinate viitorilor specialişti, fără specialitatea medicină de familie, faţă de numai 1.767 de locuri şi posturi scoase la concursul organizat anul trecut. Metodologia de desfăşurare a concursului va fi publicată săptămâna viitoare. Date suplimentare pot fi găsite pe site-ul Ministerului Sănătăţii, pe adresa www.ms.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata