Ministerul Sănătăţii: Serviciile de specialitate şi consultaţiile medicale se acordă numai în cabinete şi unităţi sanitare

Serviciile de specialitate și consultațiile medicale se acordă numai în unități sanitare și cabinete medicale acreditate, a precizat marți Ministerul Sănătății prin intermediul unui comunicat.

„Atragem atenția că orice demersuri de a acorda consultații și de a pune diagnostice medicale în spații neacreditate sau în spațiul online neautorizat se situează în afara eticii profesionale și pot aduce grave prejudicii de sănătate publică”, a atenționat Ministerul Sănătății.

Totodată, MS le recomandă pacienților să acceseze numai servicii din cadrul unităților sanitare acreditate și să nu furnizeze date personale sau date din dosarul medical unor persoane neautorizate.

SpitalOnline.ro, prima platformă de live chat medic — pacient la nivel european, a fost lansată marți în România la inițiativa antreprenorială a unui grup de medici români, cu suportul unor specialiști din Marea Britanie, în urma unei investiții de aproximativ 30.000 de euro.

Potrivit inițiatorului proiectului, Mihai Râșcu, consultațiile sunt făcute de medici din toate specialitățile care au drept de liberă practică pe teritoriul Românie și „automat sunt legale”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata