Miniştrii Blaga şi Borbely dau asigurări că Galaţiul este apărat de revărsarea Dunării

Miniştrii Vasile Blaga şi Laszlo Borbely s-au aflat marţi, 6 iulie, în inspecţie pe digul de apărare din cartierul Valea Oraşului al municipiului Galaţi.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat că varianta cu digul de apărare de pe Dunăre, de la Galaţi, este o soluţie votată de toţi membrii Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi că toate calculele privind scenariile de lucru au fost făcute de cei mai buni specialişti din ţară.

„Am ales soluţia votată duminică de toţi membrii Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Vârful de viitură de pe 10 iulie, inclusiv după discuţiile cu domnul Stanciu, rămâne 687-688 cm. Aici putem spune că ne ajută şi un element în plus, pentru că se ecluzează încă 500 mc în plus, maximul pe care îl poate duce Canalul Dunăre-Marea Neagră. Siretul este în scădere, a ajuns la 1.200 mc, iar Dunărea este în scădere în amonte. Vă garantăm ceea ce spunem, pentru că este calculul făcut de cei mai buni specialişti pe care îi are ţara noastră’, a afirmat Blaga.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, şi-a exprimat speranţa că ciclonul prognozat în zilele următoare nu va aduce ploi puternice şi furtuni.

„Sperăm ca ciclonul să fie cu ploi care nu vor depăşi 30-35 de litri pe mp. Sperăm să nu fie ploi foarte puternice, pentru că acest lucru ar influenţa debitul Siretului. Sperăm să ne mai audă cineva şi de sus să ne ajute în perioada următoare, pentru că aici nu putem influenţa’, a spus Borbely.

El i-a felicitat pe cei care au lucrat la digul de la Galaţi, apreciind că „aici s-a făcut ce se putea face omeneşte. „Au fost mii de oameni şi sper ca la sfârşit de săptămână să putem spune că am scăpat’, a adăugat demnitarul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata