Miniştrii Ioana-Maria Petrescu şi Liviu Voinea participă la prima reuniune Ecofin sub preşedinţia italiană a UE

Ministrul Finanțelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, și ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, vor participa marți la prima reuniune a Consiliului Ecofin sub președinția italiană a Consiliului Uniunii Europene /UE/, care va avea loc la Bruxelles, precizează un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice /MFP/ remis luni .

Agenda reuniunii cuprinde prezentarea programului de lucru al președinției italiene, o dezbatere a miniștrilor pe tema revizuirii Strategiei Europa 2020, o informare din partea Comisiei Europene privind stadiul negocierii cu state terțe pentru modificarea acordurilor încheiate în baza Directivei 2003/ 48 /CE privind impozitarea veniturilor din economii sub forma plăților de dobânzi.

De asemenea, va fi dezbătută o informare din partea Comisiei Europene privind stadiul pregătirii legislației referitoare la stabilirea contribuțiilor băncilor la fondul de rezoluție, conform directivei care prevede redresarea și rezoluția instituțiilor de credit și, respectiv, Regulamentului privind Mecanismul Unic de Rezoluție. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata