Ministrul Borbély, îngrijorat de „vremea si vremurile rele”

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, vicepreşedinte al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), a declarat luni (6 septembrie 2010) că vrea ca fiecare ministru din Cabinetul Boc să fie analizat în funcţie de cum şi-a făcut treaba. În ceea ce-i priveşte pe miniştrii PDL remaniaţi, acesta a apreciat că probabil au fost schimbaţi şi din cauza activităţii.

„Mă îngrijorează şi vremea şi vremurile. Mă îngrijorează tot ce se întâmplă în jurul nostru şi eu sper să trecem peste această perioadă şi în ceea ce priveşte vremea rea şi în ceea ce privesc vremurile rele. Eu sper să ajungem în situaţia în care fiecare ministru să fie analizat „, a spus Borbely.
Acesta cere o analiză a fiecărui ministru, în funcţie de cum a pus în practică programul de guvernare, menţionând că miniştrii UDMR au ieşit deja bine, la evaluarea făcută de propriul partid. „Nu ştiu cât a analizat PDL, la noi la UDMR am făcut o analiză a activităţii miniştrilor.

Eu am un material în acest sens. Nu am vrut să îl lansez înainte de remaniere, pentru că se interpreta, dar am acest material, îl pun la dispoziţia presei probabil săptămâna aceasta… o să avem o analiză a programului de guvernare pentru că s-a discutat foarte puţin ce am făcut şi ce nu am făcut din programul de guvernare”, a anunţat ministrul Mediului.
Borbely a spus că UDMR nu a cerut schimbarea miniştrilor PDL, însă crede că PDL i-a schimbat după ce le-a evaluat activitatea din ministerele pe care le-au condus. „Eu cred că probabil ne-am făcut treaba (miniştrii UDMR n.r.).

Vă închipuiţi că dacă au fost schimbaţi 6 miniştri, atunci probabil a fost eventual şi o decizie exactă din partea PDL, dar şi activitatea unor miniştri… dar e problema lor. Aici UDMR nu a venit cu sugestia să fie schimbaţi miniştri de la PDL”, a declarat ministrul Borbely.
Ministrul Mediului spune că are mai multe realizări importante, cea mai evidentă fiind însă dublarea investiţiilor din acest an, faţă de anul trecut, la ministerul pe care îl cârmuieşte. „În momentul de faţă mergem înainte, vedem ce ne va rezervă această toamnă cu vreme instabilă. Eu zic că mi-am făcut treaba…

În acest an de recesiune, aproape dublăm banii pe investiţii, faţă de anul trecut, la Ministerul Mediului şi cred că alte comentarii sunt de prisos”, a spus Borbely. Ministrul Mediului a fost prezent luni la Sibiu la deschiderea lucrărilor celei de a şasea conferinţe europene de RADAR în meteorologie şi hidrologie, unde sunt prezenţi sute de specialişti din toată lumea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata