Ministrul Cazanciuc: Desfiinţarea a doar 15 instanţe de judecată ar fi o soluţie rezonabilă

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri, la Buzău, că ‘nu este un scop în sine să desființezi o instanță de judecată’, el adăugând însă că din cele 30 de instanțe aflate pe lista depusă la Parlament în vederea desființării, jumătate ar putea să rămână.

‘Nu este un scop în sine să desființăm instanțe, există în sistem o inechitate, instanțe cu foarte mare încărcare, instanțe cu încărcare mai mică, instanțe unde nu vor să meargă judecătorii pentru că sunt foarte departe de locul în care de regulă locuiesc. Este foarte greu să ții o instanță unde 4-5 ani nu merge decât cu un singur judecător și trebuie să găsești formule să-i convingi pe oameni să meargă acolo decât prin delegări de cel mult 60 de zile’, a declarat ministrul Justiției.

El a adăugat că legea este în Parlament, iar când parlamentarii vor reveni din această mini-vacanță ”cu siguranță va fi pe ordinea de zi’.

‘Statistica a fost făcută în urmă cu un an jumătate pe volumul de activitate, în anumite zone ale țării a crescut foarte mult volumul de activitate, dacă o să reușim să ajungem undeva la 15 cred că ar fi o soluție rezonabilă în așa fel încât să putem redistribui posturile în sistem cu adevărat acolo unde sunt instanțe foarte încărcate’, a precizat ministrul Justiției.

Ministrul Robert Cazanciuc a fost prezent miercuri, la Tribunalul Buzău, pentru a analiza posibilitatea găsirii unui nou sediu pentru Judecătoria din localitate și degrevarea judecătorilor de numărul ridicat de dosare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata